Bercuti di PMC Resort!



Photoshoot untuk wedding

SEmalam sempat juga aku berbuka puasa bersama geng geng klezbike …. your easy bike rental …. ramai juga yang datang ……sambil tu aku distribute kan sticker yang sudah aku tempah dengan member aku di melaka …

Diam tak diam .. banyak dah sale rental yang klezbike generate…. walaupun ini sesuatu yang baru bagi kitaorang ….. sewa motor besar … agak ngeri jugak bunyi dia …. memang high risk … pasal satu motor harley ini bukan murah… sudah tentu lah mahal … di tambah pulak dengan tax  import kenderaan di malaysia ini .. memang terbaekk harga nyer..

malam tadi sempat lah buat sikit photoshoot untuk letak kan dalam website klezbike …. motor motor yang di tawar kan untuk sewa …. rental motor ini bukan lah dari segi sewa dan bawa sendiri .. tetapi kita juga offer package untuk bergambar untuk wedding … atau apa apa occasion yang memerlukan motor besar….

senang cite … call atau whasup je lah no  nie 012-4720207 untuk dapat kan quatation …. pada photographer di luar sana …. aku ada special harga untuk korang … setiap job yang korang dapat untuk bike rental ini pasti ada comission untuk korang …..  tak kira berapa byk motor yang di perlu kan …. apa jenis pun … kita akan cuba sedia kan pada harga yang berpatutan ….

Pada yang nak kawin tu … nak sewa kereta … nak sewa Vellfire atau alphard …. siap di iringi oleh motor harley davidson … boleh jer  di uruskan …

apa pun layan je dulu gambar yang kat bawah nie … nie bukan professional photographer yang ambil … … jangan lupa yerk … untuk para photographer atau travel agencies… boleh kita collaborate  ….

 

bike rental harley iron

bike rental harley touring

bike rental harley 2

bike rental harley

 


Urbana Residence , Ara Damansara – 90% sold out

Masih ingat kan entry aku pasal Urbana Residence yang sebelum ini …. Untuk makluman semua ,  banyak  Kondiminium unit yang telah di booking kerana kelebihan kawasan ini yang berada 600 meter dari proposed LRT extension Kelana Jaya.   Projek ini siap pada tahun 2016  yang berdekatan dengan shopping mall iaitu Citta Mall .

Apa yang diberitahu adalah pada yang berminat  boleh dapat peluang membeli hartanah dengan discount lebih dari 10% . Ini bermaksud dowmpany untuk beli rumah boleh di kurang kan atau pun tiada langsung.

Dengan decoration kondominium ini yang memang style …. pastinya akan menarik ramai penyewa atau pun penghuni yang ingin  menginap di sini ..

urbana

ini pula gambar sky garden yang boleh anda bersantai santai bersama anak anak atau pun pasangan masing masing

urbana 4

Kondominium ini diberi oleh developer dengan keadaan partial furnish . Manakala fasiliti bagi kondominium ini pula adalah seperti berikut : -

  1. Aras bawah : Pondok Pengawal, Balai Sambut Tetamu
  2. Podium : Pavilion Tepi Kolam, Kolam Renang, Gimnasium, Padang Permainan Kanak-kanak, Ruang Permainan Air, Jakuzi, Kabana, Ruang BBQ, Buaian Kepompong, Kiub Tinjau, Ruang Rehat untuk Membaca
  3. Bumbung : Ruang Rehat Sky Lounge, Taman Sky Garden
  4. Setiap unit dilengkapi dengan sekurang-kurangnya 2 tempat meletak kenderaan

Maklumat lebih lanjut boleh layari website berikut http://carirumah.com.my/ms/blog/2014/07/04/urbana-residences-2/ 

urbana 2


Koleksi terbaik Taikun Hartanah…

Hari ini adalah hari yang beruntung kerana pihak DSR group mula melancarkan koleksi dvd daripada taikun hartanah yang terkenal iaitu Doctor Shah Razali ..

Dapatkan koleksi tips tips hartanah yang mantap & HANGAT dan yang TERBAEK SAJA pada harga yang tak masuk akal … best of the BEST !!

Lebih dari 50% potongan discount termasuk free gift yang di offer selama 24 jam saja … cuma hari ini  (21/7/2014 ) saja tawaran ini dibuka ..

Ingin tahu cara cara mudah dan jimat untuk membeli hartanah…. KEtahui selok belok taikun hartanah ini berjaya memiliki 100 buah hartanah di seluruh malaysia dengan teknik penubuhan IHC ….

Ingin tahu lebih lanjut bagaimana investment holding company ini berfungsi …

Banyak lagi tips tips yang praktikal dalam koleksi terHANGAT oleh Doctor Shah Razali ..

Segala jawapan akan terjawap di link di bawah…

http://is.gd/taikunhartanah

Pada pelabur hartanah… memang disarankan memiliki dan mengetahui cara cara taikun hartanah ini …. Banyak tips tips yang dishare … tidak perlu membaca … cuma mendengar video ini saja ….
Banyak ilmu baru yang di berikan di sini …..

http://is.gd/taikunhartanah

TAWARAN WOWW !!!
Pada yang membeli pada link di atas … Akan berikan 1 seat seminar HOMESTAY & SUBLET 2014 yang berharga RM88 ….
Ada lagi …. 1 ebook , Cinta Rumah Subsale berharga RM50 …
FRee gift anda dapat RM138 dari pembelian di atas ….

Jangan tunggu lama lama .. kerana tawaran ini cuma tinggal kurang dari 24 jam saja …

http://is.gd/taikunhartanah

Terima kasih

 

taikun hartanah


BLR naik hari ini !!!

Ramai yang tidak perasan bahawa bank negara malaysia telah pun mengumumkan kenaikan  OPR ( kadar dasar semalaman ) yang mana memberikan kesan kepada  BLR dan juga BFR …  Sebelum ini BLR kita pada  tahap 6.6%  dan pada hari ini banyak bank telah umumkan  peningkatan kadar BLR atau BFR  (islamic)  kepada 6.85% . … Jangan ingat sapa yang ada loan islamic .. interest nak naik pula … BFR juga naik sama yerk …. kelebihan islamic ada capping pada  interest rate ….

Apa kesan pada pinjaman pinjaman kita di bank yang berasaskan BLR ialah monnthly installment juga meningkat … Kalau dilihat dari segi peningkatan ini tidak lah banyak mana  iaitu cuma 0.25% saja ……. tetapi ini cuba permulaan saja …. yang pasti nye kenaikan ini akan di lakukan secara berperingkat peringkat …

Mari kita lihat perbezaan nye dari contoh di bawah …. aku ambil contoh loan RM450k ….. pasal sekarang ini harga rumah bawah RM200k macam mustahil jer kan …. dan rata rata project baru ini semua nye letak harga yang melampau mahal nye … kalau takde RM300k ke atas untuk rumah baru .. apartment  jer pun .. jangan cari kalau di klang valley …

Ini adalah calculation bagi loan RM450k … period selama 25 tahun … dengan interest 6.6 % … monthly payment ialah  RM3066.  Aku tak masuk kan package yang bank offer … BLR  minus berapa …. pasal kita nak tau perbezaan interest dari 6.6%  kepada 6.85%

 

monthly payment 500k a

 

Ini pula screen kiraan apabila BLR di tahap 6.85% … monthly payment nye adalah  RM3137 …. terdapat perbezaan sebanyak  RM71….

 

monthly payment 500k

Tetapi BLR dan juga BFR ini tidak mustahil naik pada 7% pada hujung tahun 2014 ini …. menjadi kan monthly installment sebanyak RM3180 …

loan 500k 7

Apa pun  ada juga bank yang memberikan flexibility yang mana bayaran bulanan tetap sama … cuma tempoh boleh di panjangkan lagi …. daripada 25 thn .. mungkin bertambah kepada 26 tahun disebab kan kadar BLR yang naik ….

Apa yang aku nak highlight di sini adalah bila membuat pinjaman … perlu  kira kira dahulu  cash flow kita ……. perkata seperti kenaikan BLR ini tidak boleh di kawal  oleh kita ….. pada yang membeli under construction … mesti lah mengambil kira interest loan …. kerana kebanyakan projek baru ini harga yang agak tinggi …

BLR naik


Office untuk di sewa … Taman Putra Kajang …

Memandangkan aku dah lama tak pergi ke office di taman putra ini …. Ada satu bilik director yang aku ingin sewa kan …. banyak lagi space kat office ini yang aku tak guna …. boleh tambah partition …

Under utilized betul lah….  Sesapa yang sedang mencari office  di area kajang … Kelengkapan yang sedia ada seperti TV … Sofa … Meja dan kerusi …. dan bilik siap dengan aircond dan juga carpet …. dan juga bilik seminar yang boleh muat 30 orang peserta…

Office ini di tingkat 1 , taman putra , kajang . Tepi silk highway tu jer … senang access ….

Apa apa boleh call aku 012-4720207 …. sewa boleh nego .. tak de hal … yang penting aku nak tau apa nature of business yang korang nak buat kat office tu …

 

bilik utk disewa

sewa bilik

bilik seminar untuk di sewa