Bercuti di PMC Resort!



FREE SHARING TENTANG RUMAH LELONG & SUBSALE …

Memandangankan banyak  komen yang aku terima dari status FB ku berkenaan dengan free sharing …  insya allah  aku dan 2 orang kawan lagi  iaitu hafiz agent lelong dan juga asri akan buat satu sesi free sharing pada bulan 5 ini ..

Kita bersantai sambil berkongsikan  ilmu yang ada pada hari tersebut …. Tiada apa apa committment .. tiada apa apa bayaran …. dan jangan risau … sesi ini tiada up sale .. nak promote kelas aku ker.. nak promote kelass orang lain ker …

Insya allah .. semoga sesi yang jarang sekali di buat begini dapat memberi peluangan pada orang lain untuk tahu berkenaan dengan pelaburan hartanah … dan sesi ini juga untuk menghargai kekawan di sekeliling ku yang sentiasa support apa juga yang aku lakukan … semoga apa yang kita semua buat diberkati ..

Detail sesi ini adalah seperti berikut …

Detail seminar seperti berikut :-
DAte : 10 /5/14 (sabtu)
MAsa : 8.30pm – 11.30pm
Alamat : no 12-1 , jalan putra 3, taman putra, 43000 kajang selangor.

Maaf kalau ramai sangat kita terpaksa bersila .. harap semua tidak kisah … pasal kalau aku tengok respond di FB tu .. memang lebih dari kapasiti bilik seminar ku ini …

jumpaa di sanaa yeahhhh

can-stock-photo_csp15249991


Ride santai KLEZBIKE ….

Macam lama pulak aku tak update blog ini …… busyy kot … ke aku yang buat buat busy …

mau cite  sikit pasal last trip ke melaka …. ke port dickson … ini lah konvoi pertama geng geng klezbike ….

MEmang tak dapat nak di gambar kan keseronokkan nyer … pasal semua nye member yang dah lama aku kenal …. asal asal nye dari line line property …. lepas tu focus kepada kereta sewa iaitu klezcar …. dan seterusnye diaorang nak mencuba dalam sewa motor harley davidson pulak…

Memang wowow lah .. sapa yang teringat nak bawak motor harley .. sila lah cepat cepat buat lesen .. ambil lesen B full ok … kalau tidak pun lesen L untuk B full … boleh ride sama dengan kitaorang nanti ….

Aku tengah menunggu video waktu ride ini .. kitaorang ada lah pakai go pro utk rakam kan waktu riding niee…. sapa yang follow tu .. leh tau lah bestt ke tak ride ini … konvoi yang makan saja … makan dan makan .. asal berhenti jee .. mesti makan …

hahaha … layannnnn gambar inie okay..

1621725_750853674938576_1270832103_n

sampai je melaka … layan roti canai dengan kari ikan pari … memang bestt … semua senyap jee waktu makan … hahaha

10001407_750824064941537_574469434_n

ini gambar waktu tunggu yang lain lain… hampas lah… janji kul berapa … sampai kul berapa .. janji melayu betul lah…

10003279_750951568262120_1395070900_n

on the way balik ke kl .. kitorang lalu jalan lama … lepak lepak tepi pantai …. menikmati angin lautt … rasa macam nak tidoo ini lak rasa nyer …. sempooiii weeiii ….

10151812_750951531595457_293464196_n

motor gua special sikit .. pasal tu kena duk atas … hahaha

10151978_750881058269171_1021480711_n

ini lah model model hensemm dan kacak  klezbike …. hahaha .. poyo gilaa weiii ..

10172610_750964778260799_511641956_n

gua menunggu diaorang inie tuang minyak … pasal motor gua tuang sikit jer … dah boleh jalan lebih kilometer … hahaha …

pada kekawan  lain .. jomm kita ride sama …. sebulan 1 kali pun okay dahh…weekdays dah penat kerjaa ….


Nak Murah tapi Mantap !!!

Warga selatan … JOhor khusus nya … nak belajar pasal pelaburan hartanah …. beli rumah lelong ….. beli rumah subsale …. apa yang perlu tahu …. kira DSR …. macam mana nak lulus loan dengan mudah….. ada yang nak riki riki business homestay ….

Boleh join seminar aku dan juga abang ensem di bawah …..  harap korang boleh support event aku kat luar ini .. jarang sekali …. ini kali pertama aku buat talk di johor. …. untuk kenal kekawan johor dengan lebih dekat … tambah network…. tambah kenalan ….

tak nak cite banyak …. kitaorg kena confirm kan seatt  utk sewa tempat di crystall crown …. dan start dari semalam aku ada kasi harga yang sangat sangat special … 1 day seminar … 2 orang speaker … pada harga yang RM168 ….. bulan depan aku naik kan lagi fee tu …. ini untuk nak kasi peluang pada follower blog yang selalu membaca blog aku niee untuk dapat kan harga yang terendah bagi seminar ini ..

KAli ini aku ada invite blogger dan pelabur hartanah yang glamor iaitu Abang Ensem… All out … kitaorang kasi detail pelaburan hartanah pada harga yang tak munasabah… Ini bukan preview ok …jangan ingat fee murah ini tidak berquality … gua tak sampai hati nak caj mahal mahal walaupun gua tau content yang kitaorg kasi ini memang lengkap..

Detail seminar seperti berikut :-
DAte : 17 /5/14 (sabtu)
MAsa : 9.30am – 5.30pm
Alamat : Hotel Crystal Crown Johor Baharu.
Scope : PElaburan Rumah lelong … teknik dan cara dalam rumah lelong …cara cara setup homestay , kos kos terlibat , cara marketing … Pelaburan Rumah Subsale (abang ensem)

Bayaran boleh dibuat ke akaun beribut :-
1. akaun maybank …. 512026618842, Nama : shafie bin bustan
2. cimb bank …….. 12480013151052 ….nama :shafie bin bustan
3. RHB bank ……. 21219800029515 …nama : shafie bin bustan

Sila emailkan bukti bayaran anda ke pie@pie2020.com atau sms 012-4720207 …

Fee adalah RM168 saja bagi seorang…kalau bayar 2 orang terus boleh dapat harga RM320 ….. LAgi jimat….

Harga ini cuma SAH sehingga bulan ini saja … iaitu tinggal lagi lagi 5 hari saja sebab harga di atas tu adalah harga rugi kitaorg … buat kat hotel …. Harga ini akan di naikkan bermula dari bulan April. Jangan LEpas kan peluang dan seat adalah limited !!
TErima kasih..

Banner-Johor-2


Cuti cuti di PEnang

Aku baru balik dari bercuti … maklum lah cuti sekolah cam nie lah aku  boleh pergi bercuti … bila anak dah sekolah ini .. nak bercuti memang lah kena tunggu cuti sekolah baru lah boleh bergerak …

Melepak di penang …. arghh … drive di penang memang menguji kesabaran …. lagi teruk dari kl …. kat kl okay lagi lah .. tapi kat penang nie… tambah pulak tengok plat no kl ….diaorg macam tak nak kasi laluan jer ….

aku melepak di bayview … lepak .. makan … mandi pool … tu je lah … apa lagi nak buat kalau dah nama nyer bercuti … jalan jalan kat plaza gurney … pekena ikan bakar kat pulau jerjak …. memang meriah dengan makanan kalau gi penang ini …

Sambill tu sempat lah aku trading … walaupun bercuti .. pagi isnin tu sempat lah aku trade selot dua ….

apa pun sekarang nie aku happy dengan career yang aku pilih … menjadi seorang trader… trader pasaran hadapan ….

tak tau nak cite apa .. . … petang semalam baru sampai .. .penat pun tak abiss lagi ..

1465335_745048822185728_1823977623_n

10003253_745110705512873_1914004381_n

10154993_745064105517533_1744712617_n


Kenapa bukan motor recond !!!

semalam sempat juga aku ride ke batu pahat … saja ride layan nasi beryani …. kul 8 pagi dah bertolak dari bangi … terus ke melaka … dari melaka pakcik aku dah tunggu dengan gsx1000 dan kitaorg gerak ke batu pahat ….  makan makan  dan relax kat sana … terus je balik ke melaka semula ….lebih kurang kul 2 pm aku dah selamat sampai ke rumah … done lebih kurang 480 km dalam masa berapa jam  …… memang best ride dengan motor harley… tidak aku nafikan  motor nie memang relax…. sesuai dengan jiwa aku yang tak bawak laju … sekadar speeding dalam 130kmj ke 140kmj  sudah memadai bagi ku …. dengan 1600cc enjin pada motor ini tiada masalah sekiranya aku ingin memecut ke  160kmj ….

1604511_740171066006837_1244085699_n

 

datang jejauh semata mata nak makan nasi beryani jer weiii … yeahhh … besttt  sangat… puas hati …

1904245_740183822672228_1035443467_n (1)

aku terpanggil untuk berkongsikan reason kenapa aku beli motor harley nie di harley PJ … bukan motor recond …. sudah pun 1 tahun aku pakai harley ini …. suka aku nak tekan di sini review aku ini bukan di bayar oleh mana pihak … tapi aku kasi pandangan sebagai seorang bikers dan seorang blogger …

lambakkan motor motor recond pada masa sekarang memang banyak memberikan pilihan kepada pembeli … memang bagus motor recond nie masuk malaysia  kerana byk model model yang masih belum masuk malaysia … boleh dapat dari kedai kedai jual motor recond … dan wujudnya saingan yang sihat seperti ini pihak sole distributor atau sole dealership di malaysia rasa tergugat sikit dengan kehadiran  motor motor recond ….

Sebelum membeli motor …sama ada recond atau pun brand new … mesti mengambil kira factor factor yang aku berikan di bawah ….. aku cuba buat perbanding motor recond harley davidson model iron …model  tahun 2011 yang dijual pada harga rm70k ….

1. susut nilai …. model recond bergantung pada manufacture year… lagi lama .. lagi murah lah kerana ambil kira susut nilai … kalau model 2011 .. maksud nye sudah 3 tahun … kita ambil  10%  depreciate dlm masa 1 tahun … kalau 3 thn… 30% perlu di tolak …. untuk model harley iron ini .. brand new on the road ialah RM97k …. kalau diambil kira 30% .. jadi nye rm29100….. setelah ambil kira susut nilai … harga perlu di jual pada rm67900….  kita genap kan RM68k lah senang cite ….

2. Free service … beli dengan sole  dealer harley davidson ada datang sekali dengan free service …  mereka kasi  2 tahun setengah ( 30 bulan ) atau millage 50, 000 km ….  hantar saja motor tu ke dealer .. mereka servis tukar barang … kita cuma sign saja …. pendek kata … 2 thn lebih tu tak payah pening nak keluar duit utk servis motor …. ada orang beli motor besar .. tak nak jalan jauh pasal takut millage banyak … teruk lak nak servis nanti …  kat sini berapa kos kita nak ambil kira utk free servis selama 2 tahun lebih nie …..  kalau setiap 7k km kita perlu servis motor tu … maksudnya ada lebih kurang 7 kali boleh dapat free servis …. berapa kos nye …. kita ambil lah RM5k in total kos untuk free servis ini ….. jangan ingat servis motor besar ini murah lak … asal bawak motor besar nye .. tokey kedai tu dah senyum untuk sembelih customer ini .. hehehe ….

3. Warranty ….  motor yang di beli direct dengan authorised dealer  datang siap dengan 2 tahun warranty dari kilang harley iaitu harley davidson US .. apa apa masalah boleh claim direct ke harley US untuk tukar part tersebut tanpa ada kos …… plus 3 tahun warranty dari pihak insurance …. berapa nilai warranty ini ….. kebanyakkan product yang datang dengan warranty memang lebih mahal …. macam kita beli phone original …dengan phone ap yang tiada warranty …. kalau motor besar … nak ker kita ambil risk beli sesuatu benda yang mahal  yang tak pasti warranty nye ……. bab warranty ini  kita ambil lah kos nye dalam RM10k ….

4.  past history service rekod….. motor recond ini kita tak pasti macam mana history nye … macam mana rekod servis nye …. kalau sekadar kita lihat pada millage saja .. banyakk motor yang telah di reset millage tu …. kalau beli kereta recond reset millage tu perkara biasa ….. kalau tak caya boleh tanya member salesman kereta recond …. kos dalam rm200 je untuk reset millage meter tu … berapa millage kita nak ….. bila motor recond .. kita memang tak tau macam mana  owner lama ini jaga motor …. kalau kat sini boleh lah kita tegok rekod service nyer…

5.   sale after servis …. dalam banyak banyak brand motor yang aku dah pakai ……  harley davidson lah yang terbaekk sale after service nye …. memang dia jaga customer right .. kalau ada complaint walaupun benda kecil memang diorang entertaint … takde alasan di berikan  oleh mereka… memang dia jaga customer ini macam raja bebb…… sapa yang beli kat dealership yang boleh paham cam mana yang korang dapat …. berbeza….. memang berbeza…. kalau brand lain aku mungkin consider untuk beli motor recond …. tapi kalau harley …. memang aku prefer beli kat sole dealership dia lah  iaitu di Harley davidson PJ ….. memang first class nye service…

6. free towing …  in case accident atau pun break down … dia sedia kan free towing …. kena ambil kira benefit ini gak … kalau nak buat comparison.. walaupunn remehh ….. aku sendiri pun pernah towing ambil direct kat depan rumah .. dan dah siap  terus antar ke rumah …. memang bestt …..

7.  free membership HOG  ….. membership selama 1 tahun di berikan …. kalau nak buat sendiri tu kena bayar RM350 setahun ….

8. Service centre yang terlatih dan genuine part …. bila beli kat dealer  memang tak payah nak pikir pasal barang ciplak … tools diaorg pun lengkap …. tenaga kerja mekanik yang terlatih utk handle brand motor harley …. tak perlu risau  kena kelentong ke apa …  untuk motor recond yang nak hantar service di Harley PJ perlu register  motor tersebut terlebih dahulu … dan kos untuk register adalah RM3k .. one time caj …. then baru lah motor tu boleh di servis di  harley service centre ….

9.   Okay lah .. banyak sangat aku ulas. .. takut korang ingat aku ni di bayar untuk promote dealer harley kat PJ tu pulak …. kita summary kan sikit … berapa sepatut nye harga motor recond selepas kita minus kan benefit yang aku cakap kan di atas tadi ….  tolak susut nilai … tolak warranty … tolakk free servis …. tolak hog membership …. tolakk lain lain point …  jadi nye model iron yang brand new harga RM97k   – 29k – 5k – 10k  - rm350  =  rm47550 …  kita genap kan harga RM48k lah …. senang cite ….  kalau dapat harga motor recond lebih kurang ini boleh lah consider …

10. interest rate …. adakah interest brand new model sama dengan recond … atau brand new dapat interest pinjaman yang lebih rendah…. ada bank memang offer brand new lebih rendah interest rate berbanding dengan kenderaan recond …

11. swap barang …. pernah dengar barang motor lain di tukar ke motor lain … sama macam kita beli kereta recond … waktu aku beli alphard dulu .. siap leh request sport rim nie … swapp dengan kereta lain …. boleh demand pasal kita customer … sapa yang awal … siap boleh dpt complete  kalau pandai kaw tim dengan salesman …. diaorg pun nak kejar sale juga kan ….  hal berkaitan dengan swap barang ini memang banyak terjadi .. especially bila model tu special edition … ada je yang dah di tukar kan pada part yang biasa …

12 . Siapa yang untung …. kedai motor recond ke …. pengguna ker … dealership ker …. pendapat aku … pihak pengguna pun untung juga …. kerana sekarang ini dealership compete harga dengan motor recond … untuk model iron tu … RM97k … sole dealership harley  iaitu naza prestige bikes kasi discount RM15k …. plus voucher rm1k …… korang patut compare harga selepas discount tu lah dengan harga motor recond  dengan mengambil kira kos kos di atas ….. net selling price selepas discount adalah RM82k ….. dan ianya brand new model .. 2014 model …

apa pun pilihan di tangan anda ….tengok budget … tengok pada benefit yang kita dapat.. ..aku bukan lah anti barang barang recond  … pasal bagus nye kenderaan recond inie memberikan kita choice yang banyak  dan harga lebih competitive ….. cuma kalau brand harley ini aku prefer direct beli dengan dearler di sebabkan sale after service nye yang tak akan dapat di mana mana ….

apa pun pada aku … harley davidson is all about sound … life style &  freedom ….. yEahhhH !!!!!

10004073_740223796001564_1883118000_n

pada yang nak riki motor harley davidson … boleh lah jumpa aku nye salesman yang entertaint aku sebelum ini … servis memang bagus … cepat ….korang pakai selipar pun dia masih lagi layan bagus ..takde pandang apa baju korang pakai … apa jamm korang pakai … tak kisah semua tu …..aku dulu beranggapan bahawa masuk butik harley ini mesti dia tak nak layan … tapi silap …. memang first classs lah layanan nyer …… siap boleh test motor lagi … cakap saja model apa yang korang nak …

kalau korang gi sana boleh cari ajib … ini contact no dia … 019-268 5740 … aku recommend pasal aku puas hati dengan cara dia layan customer … dengan free gift yang dia kasi .. dia punya portion sendiri …. sekarang nie dah jadi kawan aku lak .. tu yang selalu aku lepak kat sana ….jangan lupa mention nama aku … kalau korang ke sana .. cakap saja follower blog pie … boleh lah aku pawww makan dengan budak botak salesman ini … hahahaaa

1978738_753240284699915_2920831726876962538_n

ini pulak gambar aku waktu aku ambil motor … tersenyum lebarr.. mana tak nye .. dapat motor harley… mesti lah sukaa …. motor yang aku idam idam kan …. yeahhh

1491647_753240261366584_5243372646791925312_n