Bercuti di PMC Resort!



Dividend ASW 2020 tahun 2014

Hari ini PNB baru saja declare dividend bagi ASW 2020  iaitu 6.6%  berbanding tahun lepas 6.7% …..  agak kecewa dengan pengumuman  dividend ini kerana lebih rendah berbanding tahun lepas ….

BLR makin naik …. tetapi dividend ini makin menurun pulak …. hehehehe …. kalau nak tinggii .. sila lah cari dividend sendiri melalui pelaburan di luar sana…

Ini adalah berita yang terlibat ….  sapa yang ada simpanan di sini .. boleh lah update buku pada 2 September ini ….

 

ASW 2020 Income Distribution

Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) has announced an income distribution for Amanah Saham Wawasan 2020 (ASW 2020) for the financial year ended 31 August, 2014 as follows;

ASW 2020      :           6.60 sen per unit

The income distribution will be automatically credited into the unit holders’ accounts on 1 September, 2014.

All transactions for ASW 2020 will be suspended from 26 August, 2014 until 1 September, 2014 to facilitate the calculation of income distribution. Unit holders will be able to update their ASW 2020 accounts beginning 2 September, 2014.

Investors who participated in ASW 2020 through the Employees Provident Fund (EPF) Members’ Investment Scheme will have their income distribution credit directly into respective accounts.

Note: ASW 2020 – all Malaysian fixed price equity fund open for investor aged 6 months and above. It is also listed in the EPF Members’ Investment Scheme

dividend asw 2020 2014 


Ride Street Glide dengan Couple ….

Hari khamis yang lepas … sempat aku bawak hani ronda ronda dengan street glide… dah lama hani tak naik motor … sejak dah ada anak  bertahun sudah …. walaupun motor pun dah bertukar ganti ….

tambah pulak dah ada baby kembar ini .. lagi lah membatas kan hani untuk ikut aku ride ke mana mana …. Di pendek kan cite …. kitaorang plan nak ke johor …. harap nye jalan tak jem lah pasal  cuti hari raya macam nie banyak kenderaan di atas jalan raya …

LEbih kurang pukul 10 pagi .. aku gerak ke johor ….. memang best lah kan …. sapa kata tak best kalau bawak awekss kat belakang …. hahaha .. melekapp ……cuaca pula redup saja hari tu .. seakan akan  memberi green light untuk ride jauh …. jarak dari melaka ke johor lebih kurang 200 km ++ ….. aku tengok hani dah kasi signal untuk stop  lebih 100km …. kata nye nak lurus kan pinggang ……. terus jee aku cari hentian yang terdekat untuk kita orang lepak lepak …..

ride harley street glide

berhenti kejap … beli air … then terus kan perjalan  sampai ke JPO ….. ramai rupanye orang duk shopping di JPO …. harga tidak lah murah sangat pun ….. aku cari seluar levis .. tiada size pulak ….. butik lain malas aku nak masuk kecuali bini aku ….. ramai betul orang kat sini walaupun ari raya… mungkin ada barang lagi tak cukup kot untuk beraya… hehehe ….

parking harley

Aku offer hani handbeg … taknak pulak dia …. last last aku beli kan mak aku jer …. at least ada lah beli something …. dah la datang dari jauh….

ride street glide

tak tau bila nak datang lagi dengan hani naik motor ….. yang pasti nye ini baru ride permulaan …. akan datang mau ke destinasi yang lain pula

perjalanan pulang aku ikut jalan lama …. masuk tol ayer hitam …… terus ke batu pahat mencari nasi beryani ….. sedikit hampa kerana beryani mat shah tutup pulak …. aku bedal je lah nasi beryani yang kat sebelah dia tu …. …. dari batu pahatt … ke muarr… singgah makan pulak kat  murtabak singapore …. haiyaa…. ride makan aje kerja nyer ….

ride harley

Tapau sikit untuk mak aku .. terus shoot ke melaka ….. Overalll hani cakap memang bestt lah naik street glide …… relaxx….. cuma nye sakit pinggang tu pasal tak biasa … dah lama tak naik motor …. Lepas ini jommm ke pantai timur pula …. pewwwiittt …

street glide price


Photoshoot untuk wedding

SEmalam sempat juga aku berbuka puasa bersama geng geng klezbike …. your easy bike rental …. ramai juga yang datang ……sambil tu aku distribute kan sticker yang sudah aku tempah dengan member aku di melaka …

Diam tak diam .. banyak dah sale rental yang klezbike generate…. walaupun ini sesuatu yang baru bagi kitaorang ….. sewa motor besar … agak ngeri jugak bunyi dia …. memang high risk … pasal satu motor harley ini bukan murah… sudah tentu lah mahal … di tambah pulak dengan tax  import kenderaan di malaysia ini .. memang terbaekk harga nyer..

malam tadi sempat lah buat sikit photoshoot untuk letak kan dalam website klezbike …. motor motor yang di tawar kan untuk sewa …. rental motor ini bukan lah dari segi sewa dan bawa sendiri .. tetapi kita juga offer package untuk bergambar untuk wedding … atau apa apa occasion yang memerlukan motor besar….

senang cite … call atau whasup je lah no  nie 012-4720207 untuk dapat kan quatation …. pada photographer di luar sana …. aku ada special harga untuk korang … setiap job yang korang dapat untuk bike rental ini pasti ada comission untuk korang …..  tak kira berapa byk motor yang di perlu kan …. apa jenis pun … kita akan cuba sedia kan pada harga yang berpatutan ….

Pada yang nak kawin tu … nak sewa kereta … nak sewa Vellfire atau alphard …. siap di iringi oleh motor harley davidson … boleh jer  di uruskan …

apa pun layan je dulu gambar yang kat bawah nie … nie bukan professional photographer yang ambil … … jangan lupa yerk … untuk para photographer atau travel agencies… boleh kita collaborate  ….

 

bike rental harley iron

bike rental harley touring

bike rental harley 2

bike rental harley

 


Urbana Residence , Ara Damansara – 90% sold out

Masih ingat kan entry aku pasal Urbana Residence yang sebelum ini …. Untuk makluman semua ,  banyak  Kondiminium unit yang telah di booking kerana kelebihan kawasan ini yang berada 600 meter dari proposed LRT extension Kelana Jaya.   Projek ini siap pada tahun 2016  yang berdekatan dengan shopping mall iaitu Citta Mall .

Apa yang diberitahu adalah pada yang berminat  boleh dapat peluang membeli hartanah dengan discount lebih dari 10% . Ini bermaksud dowmpany untuk beli rumah boleh di kurang kan atau pun tiada langsung.

Dengan decoration kondominium ini yang memang style …. pastinya akan menarik ramai penyewa atau pun penghuni yang ingin  menginap di sini ..

urbana

ini pula gambar sky garden yang boleh anda bersantai santai bersama anak anak atau pun pasangan masing masing

urbana 4

Kondominium ini diberi oleh developer dengan keadaan partial furnish . Manakala fasiliti bagi kondominium ini pula adalah seperti berikut : -

  1. Aras bawah : Pondok Pengawal, Balai Sambut Tetamu
  2. Podium : Pavilion Tepi Kolam, Kolam Renang, Gimnasium, Padang Permainan Kanak-kanak, Ruang Permainan Air, Jakuzi, Kabana, Ruang BBQ, Buaian Kepompong, Kiub Tinjau, Ruang Rehat untuk Membaca
  3. Bumbung : Ruang Rehat Sky Lounge, Taman Sky Garden
  4. Setiap unit dilengkapi dengan sekurang-kurangnya 2 tempat meletak kenderaan

Maklumat lebih lanjut boleh layari website berikut http://carirumah.com.my/ms/blog/2014/07/04/urbana-residences-2/ 

urbana 2


Koleksi terbaik Taikun Hartanah…

Hari ini adalah hari yang beruntung kerana pihak DSR group mula melancarkan koleksi dvd daripada taikun hartanah yang terkenal iaitu Doctor Shah Razali ..

Dapatkan koleksi tips tips hartanah yang mantap & HANGAT dan yang TERBAEK SAJA pada harga yang tak masuk akal … best of the BEST !!

Lebih dari 50% potongan discount termasuk free gift yang di offer selama 24 jam saja … cuma hari ini  (21/7/2014 ) saja tawaran ini dibuka ..

Ingin tahu cara cara mudah dan jimat untuk membeli hartanah…. KEtahui selok belok taikun hartanah ini berjaya memiliki 100 buah hartanah di seluruh malaysia dengan teknik penubuhan IHC ….

Ingin tahu lebih lanjut bagaimana investment holding company ini berfungsi …

Banyak lagi tips tips yang praktikal dalam koleksi terHANGAT oleh Doctor Shah Razali ..

Segala jawapan akan terjawap di link di bawah…

http://is.gd/taikunhartanah

Pada pelabur hartanah… memang disarankan memiliki dan mengetahui cara cara taikun hartanah ini …. Banyak tips tips yang dishare … tidak perlu membaca … cuma mendengar video ini saja ….
Banyak ilmu baru yang di berikan di sini …..

http://is.gd/taikunhartanah

TAWARAN WOWW !!!
Pada yang membeli pada link di atas … Akan berikan 1 seat seminar HOMESTAY & SUBLET 2014 yang berharga RM88 ….
Ada lagi …. 1 ebook , Cinta Rumah Subsale berharga RM50 …
FRee gift anda dapat RM138 dari pembelian di atas ….

Jangan tunggu lama lama .. kerana tawaran ini cuma tinggal kurang dari 24 jam saja …

http://is.gd/taikunhartanah

Terima kasih

 

taikun hartanah