Bercuti di PMC Resort!



Seminar Rumah Lelong …28/2/2015

Pada yang ingin belajar selok belok pelaburan hartanah…Aku ada buat seminar Rumah Lelong pada hari sabtu ini bermula pukul 9.30 pagi hingga 5.30 pm … Bertempat di DSR GROUP , Puchong …

Seminar rumah lelong ini merangkumi step step pembelian rumah….  mencari list rumah lelong ….. dapatkan POS …. senarai senarai pelelong … sehingga lah apa yang perlu buat selepas menang rumah lelong tersebut….

Sama ada berpenghuni atau pun tidak …. isu dan risiko rumah lelong ini akan aku cite dalam talk pada hari ahad ini …

Disamping tu  juga … kita boleh terus aim kawasan mana yang boleh di beli berdasar kan listing rumah lelong yang akan di lelong kan pada bulan akan datang …

Pada yang bebetul nak belajar …. boleh lah register di sini okay …. harap ramai lah awekk awekss pada talk aku kali ini …

hehehe ..

http://www.dsrgroup.my/lhl/

Yang ingin beli buku aku … boleh lah bawak duit sikit …. Tak mahal pun buku tu …. free autogpraph dan juga bergambar dengan aku sekali yeahhh …

terima kasih ..

legasi hartanah lelong

rumah lelong

 

 

 


HAVOC HARTANAH 2015 pada 7 & 8 MARCH

Event yang julung kali di adakan iaitu havoc hartanah  2015 yang  mendapat sambutan hangat pada tahun lepas …. Kini di bawa kan khas sekali lagi pada anda semua di luar sana ….

Dengan deretan speaker hartanah  yang mempunyai pengalaman yang luas dalam portfolio investment masing masing ….

Event ini akan berlangsung selama 2 hari … iaitu pada 7 dan 8 march 2015. …

Hari pertama Havoc Hartanah  berlangsung dalam bahasa english. … mana kala hari ke 2 pula dalam bahasa melayu …

Anda boleh memilih sama ada ingin pergi ke salah satu tarikh tersebut atau pun ke dua dua hari nya….

Selain dari barisan speaker yang hebat hebat … havoc hartanah 2015 ini ada cabutan bertuah pada peserta yang hadir … dan juga di sediakan dengan meal makanan sebanyak 3 kali …..

Dari segi bayaran pula sangat sangat berpatutan iaitu cuma RM50 per day….  mana kala jika anda attend untuk 2 hari … tiket boleh dibeli dengan harga RM90 saja …

Pada yang berminat boleh dapat kan tiket tiket  pada link dibawah …

http://carirumah.com.my/havoc-hartanah/

Mari kita lihat antara topik topik yang akan di kupas oleh barisan speaker HAVOC HARTANAH 2015 ini …

DAY 1 AGENDA (ENGLISH CONTENT)
  • “The Economic of A Property Downturn” by Dr. Daniele Gambero
    Are we in a downturn, or not? What are the signs of a downturn?
  • “Area Analysis Of A Recession Proof Property” by Faizul Ridzuan
    Learn how to analyse an area and identify which property will give you good returns, even during recession!
  • “Mapping Hotspot of Middle Income Areas” by Ishmael Ho
    There is huge money to be make in middle income areas, and Ishmael Ho will show you how to find it.
  • “GST Impact On Property & What You Need To Do” by Richard Oon
    GST will launch very soon. What will be the impact on property prices?
  • “Seize The Opportunity In Times of Trouble: BRR & BRS” by Adrian Wee
    Learn the impact of recent announcements and find out real estate investment strategies that works best for 2014
  • “How To Turn your Tenants Into Cash-Flow Machines And Love You At The Same Time” by Prudence Wong
    When the going gets tough, how do we find hidden diamonds in commercial properties?
DAY 2 AGENDA (BAHASA MELAYU CONTENT)

 

  • “Hartanah Luar Bandar, Boleh Buat Duit Ke” oleh Azizul Azli
    Ramai yang berpendapat, hanya hartanah di kawasan bandar mampu beri pulangan yang lumayan. Adakah pendapat ini benar?
  • “Menggunakan ‘Cashflow’ Dari Hartanah Bagi Mengatasi Kemurungan Ekonomi” oleh Wan Infolelong
    Bagaimana menggunakan teknik pengurusan cashflow dari pelaburan hartanah yang betul, boleh membuatkan anda kalis kegawatan ekonomi
  • “Teknik Menganalisa Sesebuah Kawasan Untuk Mencipta Kekayaan RM 3 Juta” oleh Faizul Ridzuan
    Faizul Ridzuan berkongsi bagaimana untuk membezakan projek perumahan yang memberi pulangan yang bagus, daripada projek yang hanya biasa-biasa sahaja
  • “Pembiayaan Gadai 2015: Bagaimana untuk mendapatkan pinjaman anda diluluskan?” oleh Miichael Yeoh
    Ramai mengeluh bila loan rumah tak lulus. Pelajari teknik dan tips yang anda wajib tahu jika anda nak senang lulus bila apply loan rumah.
  • “SCAM – Undercon, Subsale & Lelong: Apa Anda Perlu Tahu” oleh Rohaniah Noor
    Serikandi hartanah Malaysia ini berkongsi pengalaman beliau dalam pelaburan hartanah undercon, subsale dan lelong, sesuai untuk orang yang masih makan gaji
  • “Teknik Manipulasi Duit” oleh Abang Abu
    Tips dan strategi bagaimana menguruskan kewangan peribadi anda supaya anda mampu untuk membeli hartanah dan capai impian anda

 

havoc hartanah speaker

 


Seminar Mudahnya Membeli Rumah…

Ada sesapa yang nak join seminar mudahnya membeli rumah yang akan dikendali kan oleh speaker hartanah  awek yang comel ini ..

Dah tentu lah cik rohaniah noor kita ….. banyak pengalaman dalam bidang hartanah especially under construction project..

Beliau akan mencari kan pengalaman beliau dalam bidang hartanah…. Jangan lepas kan peluang ini kerana ini adalah talk yang percuma yang di anjur kan oleh IJM LAND …

Detail maklumat adalah seperti berikut :-

Venue: Labu Hall, The Royale Bintang Resort & Spa Seremban.

Tarikh: 15 Feb 2015  (ahad)
Masa;  10am to 12pm.

Talk satu jam setengah bernilai RM 200 PERCUMA.

KEpada  yang teringin nak join …. perlu  sms Liza di talian 019-2763177 atau Joanne 013-3068850.

Jumpa di sanaa ..

 

seminar mudahnya beli rumah


Seri Binjai , Seremban Project dari IJM LAND

Memandangkan harga rumah landed yang semakin mahal … nak cari  double storey baru yang bawah RM350k memang sudah tak de…

Pada yang mencari mencari rumah double storey  sekitar harga RM400k ke RM500k ..Bumi discount diberikan ….

Boleh riki dengan lebih lanjut lagi berkenaan dengan project Seri Binjai di Seremban. … Project ini di jangka siap pada pertengahan tahun ini iaitu 2015.

Terdapat 3 jenis double storey yang dijual seperti dalam detail dibawah : -

2 Storey Link Homes | 22’ X 65’

Built up from 2132 sq ft

- Open concept living and dining allows for a more flexible layout

- Large Kitchen

- Master bedroom with balcony

- Junior suite with wet and dry bathrooms

- 4 spacious bedrooms.

 

2 Storey Superlink | 24’ X 80’

Built up from 2607 sq ft

- Separate living and dining hall provides more privacy

- En-suite bathrooms for rooms on the first floor

- 24′ wide living room

- 4 + 1 bedrooms

- Luxury mater bedroom layout with walk-in wardrobe space and balcony

 

2 Storey Semi D | 40’ X 90’

Built up from 3089 sq ft

- Open concept living and dining

- Elevated luxurious master bedroom layout with balcony

- En-suite bathrooms for rooms on the first floor

- Spacious Junior master bedroom with ensuite bathroom

- large Kitchen

- Family area with study corner

Antara kelebihan project ini adalah berhampiran dengan stesen KTM Senawang ,  Seremban town , Giant  dan terletak 1 km dari tol senawang bagi memudahkan mereka yang bekerja di Kuala Lumpur menggunakan highway PLUS.

Mari kita lihat layout pelan rumah tersebut …

 

 

Seri Binjai - fp22x65link

22 X 65 -10

22 X 65 -20

22 X 65 -22

22 X 65 -59

22 X 65 -53

Seri Binjai - 22x65 adj

Seri binjai-22 X 65

Seri binjai-24 X 80

Seri binjai-Entrance with Guard

 

Project ini guard and gated area … untuk maklumat lanjut boleh layari  link ini .. http://www.seribinjai.com

 

 


Ringgit Semakin Lemah …

Sejak dari kebelakangan ini kita di kejutkan oleh penurunan harga minyak yang sangat ketara….

Kerajaan telah mengumumkan perlupusan pada subsidi minyak dan seterusnya harga minyak ron 95 akan di apung kan sama seperti minyak ron 97 … ..

Apa yang menarik perhatian aku adalah nilai ringgit yang semakin lemah jika di bandingkan dengan nilai mata wang negara lain ….

OHh …. ibarat sudah jatuh di timpa tangga…. makin hari semakin kecil duit kita ini ….

Tentunya rakyat singapore dan juga brunei akan tersenyum apabila berbelanja di sini ….

Johor akan dipenuhi oleh warga singapore yang akan membeli belah di malaysia …. begitu juga dengan  demand property di iskandar shah … sudah pasti mereka lebih tertarik dengan kadar foreign exchance yang begitu  tinggi … nilai wang mereka jauh lebih tinggi meninggal kan ringgit malaysia ….

Mari kita lihat perbandingan antara ringgit dan juga usd…. lihat lah graph yang semakin naik dan naik ini …

Semestinya kita lebih prihatin pada keadaan sekarang ini … sudah kan kita bersedia mengalami gelombang ekonomi yang penuh dengan cabaran ….  Welcome 2015 yang penuh dengan cabaran …

 

ringgit