Bercuti di PMC Resort!



Miliki Rumah Idaman ….

Pastinya setiap orang ingin memiliki rumah idaman …. rumah yang besar dan cantik serta  dengan environment yang sangat selesa …

Melalui kempen Pemilikan Hartanah Bumiputra Seri Binjai  oleh pihak pemaju IJM Land pastinya akan membuka mata setiap pengunjung yang hadir ke sesi perkongsian dari cik Rohaniah Noor. …Penjimatan sebanyak RM33,705 bagi bumiputra unit saja akan diberikan oleh pihak developer …

Mari kita lihat apa kelebihan projek ini antara nye adalah access yang senang melalui highway Utara Selatan dan juga LEKAS ..

Disamping itu juga dekat dengan station KTM iaitu lebih kurang 1km saja .. Lokasi Seri Binjai ini adalah berada kedudukan yang agak tinggi … kira macam atas bukit sikit … Dengan layout rumah yang luas dan menarik … Kawasan ini juga adalah guarded area …. Tidak perlu risau dari soal keselamatan..

Jika ingin membeli barang dapur atau keperluan lain … TESCO , Giant Eeon Big juga berhampiran dengan kawasan ini .. Bersebelahan dengan Senawang dan juga Seremban memudahkan penghuni di sini untuk bergerak ke mana mana …

Manakala Hospital Tunku Jaafar terletak lebih kurang 4.6km dari projek perumahan Seri Binjai ini …

Dan yang paling penting ialah perumahan ini tidak jauh dari tol Senawang iaitu 2.3km saja ….Sangat sangat dekat untuk mereka yang bekerja di Kuala Lumpur yang menggunakan PLUS highway..

Promosi penjimatan ini adalah sah sehingga 30 June 2015 saja… dan untuk keterangan lanjut boleh hubungi no ini  1800 222 456  …

Pada 14 June 2o15, Cik Rohaniah noor akan berkongsi kan satu topik berkenaan dengan hartanah bertajuk Setiap Individu Layak Memiliki Rumah Idaman .

Bagi 50 orang pertama saja yang akan dapat free seat ini yang berharga RM200 seorang … Sila hubungi liza 019-2763177  untuk pendaftaran sebelum 31 May 2015 atau layari www.seribinjai.com.my

 


Repair rumah lelong …

Beli rumah lelong memang tidak boleh lari dari kos kos baik pulih… bergantung pada keadaan rumah tersebut ,,, bagaimana keadaan nye .. adakah rosak teruk atau pun tidak … tidak seperti rumah subsale atau pun under construction yang mana waktu hand over rumah tersebut  dalam keadaan yang baik …

Kalau under construction projek apa apa rosak boleh claim dengan pihak developer .. masih ada warranty lepas pembeli dapat kunci dari pihak developer …

Manakala rumah lelong pula … even kunci pun tidak diberikan oleh pihak bank mahupun pelelong .. . Terpaksa lah pecah masuk rumah sendiri apabila kita menang rumah tersebut…. Bab pecah rumah nie  memang acara yang paling excited … sebab nya rumah yang berkunci nie memang  tak tau apa yang ada dalam rumah itu …. ibarat dapat hadiah waktu hari jadi.. mesti excited nak buka hadiah tersebut kan …

UNtuk kes rumah lelong yang baru saja student aku nie menang …. unit low costt …. waktu site visit memang tak boleh masuk dalam rumah tu …. nasib baik  pintu depan tidak berkunci …. dalam lah jenguk keadaan dalam rumah tersebut…

MEnang pada hari lelongan pada harga RM41k …. excited tak terkira lah… ialah first time menang rumah lelong … memang lah excited … sapa yang tak gembira bila menang rumah yang memang below market…. tambah pula rumah ini ini dah pun di renovate oleh owner sebelum ini …. memang bestttt ahhh….

Bukan sajaa student yang happy …. gua pun memang happy sangat pasal dapat mengajar orang lain…. dan orang tu pulak apply kan apa yang gua ajar tu kan …. seronokk bukan sebab student pompuan yang menang …. tak kira lah student gua nie lelaki atau pompuan .. gua akan happy dan bangga bilaa ada student gua berjaya ….

Jomm tengok keadaan asal asal unit ini waktu rumah ini di lelongkan … macam mana keadaan nye … berselera ke korang untuk beli rumah lelong begini ….

Ni gambar rumah lelong waktu menang …. ada dapat free bendera malaysia lagi tu …. hehehe ..

repair rumah lelong 7

repair rumah lelong 6

Kat bahagian dapur pula siap dengan kabinet dapur dan juga free tin tin biskut …. kalau lapar boleh lah buka dan ambil biskut tu yeahhh…

repair rumah lelong 4

repair rumah lelong4

Ini pula kerja kerja renovation yang dilakukan pada rumah ini … ada tiles yang terkopek ke atas … yang perlu di tukar dengan yang baru …. benda ini tidak lah mahal mana… cuma perlu cari contractor yang boleh kasi harga yang munasabah…. yang berpatutat …. bukan yang nak cekik darah lah…

Untuk lebih jimat .. gua suggest pada student nii agar beli barang barang elektrik ini sendiri … lampu ke .. kipas ker … beli je lah kat kedai elektrik tu …. cuma upah pasang je nanti …

repair rumah lelong 3

repair rumah lelong 2

INi lah keadaann yang dah siap … siap cat … tiles yang rosak pun dah tukar …. amacam … mau beli rumah lelong ke tak … Kos repair nie sangat sangat minimum. …. yang banyak kat catt satu rumah niee.. dan juga tukar tiles tu ….

repair rumah lelong

repair rumah lelong5

Siap sudah… 3 minggu dah siap dah… tu pun lambat pasal  nak cari quatation untuk repair rumah nie… last last guna DSR PROPERTY gak  bila compare harga … hahahahhhh…

okay lah… pada student gua niee… gua memang tuntut ikan bakar kat jeram …. pasall menang rumah nie harga yang murah… dengan kos repair yang minimum…. okay sangat …. Apa pun syabassss kerana bertindak …. gua tak leh nak push student untuk beli … pasal masing masing ada comittment yang berlainan … pada yang berusaha meningkat kan side income tu  untuk buat loan … memang terbaeek … teruss kan usaha murni itu yeahhh..

 


Site Visit Rumah Lelong

Ahad lepas aku ada buat site visit rumah lelong di sekitar klang valley untuk student student DSR … Seawal pukul 9am kitaorang berkumpul di office DSR group iaitu di Puchong…. aku buat briefing sikit pasal scope site visit nie… apa yang perlu di  ambil kira  semasa buat site visit … dan aku edar kan check list semasa buat site visit  supaya senang takde information yang perlu di cari tu tertingggal …

sit visit rumah 7

Dari  pagi sampai lah ke petang … site visit rumah lelong … macam macam rumah kitaorang  tengok … ada rumah yang kosong .. ada rumah yang ada owner duduk lagi …. dan ada rumah yang berkunci … ada yang boleh masuk …. banyak pengalaman yang dapat bila buat site visit ini … dan byk factor factor yang perlu di ambil kira bila kita ingin membeli rumah lelong … 

site visit rumah 4
site visit rumah

Bukan saja dari segi harga rezab saja …. condition rumah lelong tu perlu di ambil kira … berapa kos repair yang terlibatt…. kalau dapat beli murah sangat pun… kos repair dah macam beli sebuah rumah subsale … pun tak guna juga…

settle site visit  kitaorang masuk  kelas semua  di puchong …. ada lah summary yang aku kasi tau … ada property yang aku suggest untuk masuk bidding berdasar kan site visit yang kita orang dah buat tu .. Pada yang masuk bidding next week … GOOD luck lah okay …. all the best pada yang masuk … yang masih kira kira budget tu … boleh belajar something dari process flow kita ari tu ….

site visit rumah 3

Ohhh yeahh… untuk warga selatan iaitu orang johor dan melaka ….. aku akan buat perkongsian berkenaan topik rumah lelong … subsale dan juga homestay pada hari sabtu di Johor … manakala hari ahad pula di MElaka …

Untuk maklumat lebih lanjut refer kat sini  www.dsrgroup.my/gegar  … harga tiket untuk seorang ialah RM130 … kalau korang nak discount … untuk follower blog aku nie…. boleh dapat RM110 … discount rm20 tu … cuma mention ” Blog Pie2020 ”  dalam keterangan pembayaran tu ok … tu yang nak dapat kan harga discount lah.. kalau tak nak .. takpe … bayar je full amount .. tiada masalah … hehehe …

Apa pun kita jumpa di sanaaaa…wargaa johor dan melaka !!!

 

site visit rumah 9

 

 


Havoc Hartanah Iskandar Malaysia

Bagi warga selatan  terutamanya … Ini lah event hartanah yang di tunggu tunggu yang akan berlangsung pada minggu nie..

Tidak lain dan tidak bukan ialah Havoc Hartanah Iskandar Malaysia …

Dengan barisan speaker hartanah yang hebat dalam bidang masing akan berkongsi kan pengalaman mereka dalam program Havoc Hartanah selama 2 hari ini …

Mari kita lihat atur cara dan hidangan yang di sediakan oleh pihak penganjur iaitu RECONSULT PLT .  Syabas dan tahniah pada pihak penganjur yang berjaya mengumpulkan speaker yang hebat hebat..

Pada hari pertama , anda semua akan di hidangkan dengan topik seperti berikut : –

havoc 1

Siap dengan lucky draw lagi tu …. Manakala ini pula untuk hari ke 2 Havoc Hartanah

havoc 2

Hari ke 2 siap dengan permainan cash flow Robert Kyosaki … Sapa yang tak pernah main cash flow ni … memang aku sarankan untuk cepat cepat mencuba game ini … Banyak yang kita boleh belajar dan boleh apply dalam kehidupan harian kita ini .. Cara macam mana nak increase kan pendapatan kita … macam mana nak manage portfolio investment …Long term investment .. short term investment … Apa yang ada dalam cash flow game ini memang best untuk kita apply …

Tujuan Havoc Hartanah Iskandar ini diadakan adalah untuk berkongsi kan tips tips pelaburan dalam hartanah. Disamping meningkatkan kesedaran orang bumiputra dalam penting hartanah dalam masa akan datang . Dengan harga hartanah yang semakin mahal .. ditambah pula dengan faktor faktor lain yang memberikan impact pada harga hartanah sekarang. . Dengan isu yang hangat sekarang ini iaitu GST …

Tak perlu lah aku nak cite banyak banyak lagi … dah ada pun depan mata … Yang penting ini adalah peluang untuk belajar dengan kos yang sangat rendah kerana ramai pihak turut terlibat untuk menjaya kan program sebegini…

Bayaran pula sangat sangat murah… kalau nak di banding kan dengan tempat dan juga makanan yang di provide sebanyak 3 kali sehari … memang tak dapat nak cover cost pun…. Cuba teka berapa bayaran ini …

Cuma RM50 saja sehari  untuk HAvoc Hartanah ini …. dan sapa yang bayar 2 hari terus akan dapat discount lagi menjadikan total sebanyak RM90 jer untuk ke dua dua hari tersebut ..

Detail seperti dibawah..

Tempat:Iskandar Malaysia Information Center (IMIC)

Masa:9:00pg -6:00 ptg

Tarikh- 16-17 Mei

Pada yang berminat boleh hubungi +60173050308 Hazmie<m.hazmie.reconsult@gmail.com>+60172504898 Nadia<nadianurdiana.reconsult@gmail.com>

Jangan lepaskan peluang ini yeahhhh ….

havoc hartanah 2015

 


Seminar Rumah Lelong …28/2/2015

Pada yang ingin belajar selok belok pelaburan hartanah…Aku ada buat seminar Rumah Lelong pada hari sabtu ini bermula pukul 9.30 pagi hingga 5.30 pm … Bertempat di DSR GROUP , Puchong …

Seminar rumah lelong ini merangkumi step step pembelian rumah….  mencari list rumah lelong ….. dapatkan POS …. senarai senarai pelelong … sehingga lah apa yang perlu buat selepas menang rumah lelong tersebut….

Sama ada berpenghuni atau pun tidak …. isu dan risiko rumah lelong ini akan aku cite dalam talk pada hari ahad ini …

Disamping tu  juga … kita boleh terus aim kawasan mana yang boleh di beli berdasar kan listing rumah lelong yang akan di lelong kan pada bulan akan datang …

Pada yang bebetul nak belajar …. boleh lah register di sini okay …. harap ramai lah awekk awekss pada talk aku kali ini …

hehehe ..

http://www.dsrgroup.my/lhl/

Yang ingin beli buku aku … boleh lah bawak duit sikit …. Tak mahal pun buku tu …. free autogpraph dan juga bergambar dengan aku sekali yeahhh …

terima kasih ..

legasi hartanah lelong

rumah lelong