Bercuti di PMC Resort!



Seri Binjai , Seremban Project dari IJM LAND

Memandangkan harga rumah landed yang semakin mahal … nak cari  double storey baru yang bawah RM350k memang sudah tak de…

Pada yang mencari mencari rumah double storey  sekitar harga RM400k ke RM500k ..Bumi discount diberikan ….

Boleh riki dengan lebih lanjut lagi berkenaan dengan project Seri Binjai di Seremban. … Project ini di jangka siap pada pertengahan tahun ini iaitu 2015.

Terdapat 3 jenis double storey yang dijual seperti dalam detail dibawah : -

2 Storey Link Homes | 22’ X 65’

Built up from 2132 sq ft

- Open concept living and dining allows for a more flexible layout

- Large Kitchen

- Master bedroom with balcony

- Junior suite with wet and dry bathrooms

- 4 spacious bedrooms.

 

2 Storey Superlink | 24’ X 80’

Built up from 2607 sq ft

- Separate living and dining hall provides more privacy

- En-suite bathrooms for rooms on the first floor

- 24′ wide living room

- 4 + 1 bedrooms

- Luxury mater bedroom layout with walk-in wardrobe space and balcony

 

2 Storey Semi D | 40’ X 90’

Built up from 3089 sq ft

- Open concept living and dining

- Elevated luxurious master bedroom layout with balcony

- En-suite bathrooms for rooms on the first floor

- Spacious Junior master bedroom with ensuite bathroom

- large Kitchen

- Family area with study corner

Antara kelebihan project ini adalah berhampiran dengan stesen KTM Senawang ,  Seremban town , Giant  dan terletak 1 km dari tol senawang bagi memudahkan mereka yang bekerja di Kuala Lumpur menggunakan highway PLUS.

Mari kita lihat layout pelan rumah tersebut …

 

 

Seri Binjai - fp22x65link

22 X 65 -10

22 X 65 -20

22 X 65 -22

22 X 65 -59

22 X 65 -53

Seri Binjai - 22x65 adj

Seri binjai-22 X 65

Seri binjai-24 X 80

Seri binjai-Entrance with Guard

 

Project ini guard and gated area … untuk maklumat lanjut boleh layari  link ini .. http://www.seribinjai.com

 

 


Ringgit Semakin Lemah …

Sejak dari kebelakangan ini kita di kejutkan oleh penurunan harga minyak yang sangat ketara….

Kerajaan telah mengumumkan perlupusan pada subsidi minyak dan seterusnya harga minyak ron 95 akan di apung kan sama seperti minyak ron 97 … ..

Apa yang menarik perhatian aku adalah nilai ringgit yang semakin lemah jika di bandingkan dengan nilai mata wang negara lain ….

OHh …. ibarat sudah jatuh di timpa tangga…. makin hari semakin kecil duit kita ini ….

Tentunya rakyat singapore dan juga brunei akan tersenyum apabila berbelanja di sini ….

Johor akan dipenuhi oleh warga singapore yang akan membeli belah di malaysia …. begitu juga dengan  demand property di iskandar shah … sudah pasti mereka lebih tertarik dengan kadar foreign exchance yang begitu  tinggi … nilai wang mereka jauh lebih tinggi meninggal kan ringgit malaysia ….

Mari kita lihat perbandingan antara ringgit dan juga usd…. lihat lah graph yang semakin naik dan naik ini …

Semestinya kita lebih prihatin pada keadaan sekarang ini … sudah kan kita bersedia mengalami gelombang ekonomi yang penuh dengan cabaran ….  Welcome 2015 yang penuh dengan cabaran …

 

ringgit

 


Seminar Homestay …

Ada yang tercari cari macam mana nak tambah income dengan homestay… aku akan berkongsi kan pengalaman ku dalam bidang homestay ini  pada minggu yang akan datang pada fee yang sangat sangat murah iaitu dengan rm70 saja …

Macam mana nak setup homestay atau pun guest house. … siapa target market kita ….

MAcam mana nak dapat kan repeated customer untuk datang berkunjung ke homestay kita….

aDa banyak kelebihan apabila kita memiliki business homestay….  tidak semestinya kita perlu ada rumah sendiri …. kita juga boleh sewa rumah orang lain untuk di jadikan homestay….. apa yang penting adalah lokasi yang sesuai ….

Macam mana ingin mengira breakeven point dalam business ini …. semua akan di ajar dalam sesi perkongsian business homestay ini …

Apa yang aku kongsi kan adalah berdasar kan real case study…. mungkin agak berbeza berbanding kita membaca apa yang tertulis dalam buku ….

Pada yang berminat untuk  join … boleh register di link di bawah… kita akan tutup penyertaan pada masa yang terdekat ini …

http://www.dsrgroup.my/ssh/

apa lagi tungggu … Jommm kita belajar pasal guest house / homestay …

bisnes homestay


Havoc Hartanah di Iskandar Malaysia …

Satu lagi event yang besar akan diadakan di Iskandar  Malaysia iaitu Havoc Hartanah …. Ini adalah lanjutan havoc  hartanah yang di buat di Kuala Lumpur yang mendapat sambutan hangat …. Speaker speaker hartanah yang hebat ini akan berkongsikan kepakaran masing dalam event yang julung kali di adakan .. Kumpulan ini akan di ketuai oleh Tuan Faizul Ridzuan .. … MAri kita lihat speaker speaker dan topik yang mereka kupas … mereka di datang kan khas untuk warga warga selatan …  ….

ANTARA TOPIK HANGAT YANG AKAN KAMI DEDAHKAN KEPADA ANDA:
 “Analisa Kawasan Iskandar Malaysia” oleh Faizul Ridzuan

  • Ketahui selok belok kawasan Iskandar Malaysia dan lokasi-lokasi pelaburan hartanah yang menguntungkan.
  • “Bagaimana Membuat Permohonan Pinjaman Perumahan Yang Disukai Pihak Bank” oleh Ernest Towle Anda wajib tahu teknik susun portfolio kewangan anda yang memikat pihak bank untuk memberikan pinjaman perumahan kepada anda. Akan kami bongkarkan di sini.
  • “5 Langkah Jana Wang Sewa Besar” oleh Rohaniah Noor Pelajari 5 teknik untuk menjana pulangan lebih tinggi daripada rumah sewa anda bersama blogger hartanah terkenal ini.
  • “Bagaimana Bermula dari Kosong, Anda Mampu Menjana RM3 Juta Dalam Masa 5 tahun” oleh Faizul Ridzuan Beliau sudah melakukannya. 23 buah rumah pada usia 30 tahun..hanya dalam tempoh 5 tahun sahaja. Kisah ini akan menjadi tatapan anda.
  • “Tips Pengurusan dan Penjimatan Wang” oleh Abang Abu, Mekanik Wang Perkara asas ini wajib dikuasai terlebih dahulu sebelum anda memulakan sebarang pelaburan.
  • Bagaimana Menjana Pendapatan Dengan Mudah Melalui Sublet dan Rumah Lelong Teknik ini sangat sesuai untuk anda yang ingin menjana pendapatan melalui pelaburan hartanah tetapi tidak mempunyai modal yang besar.

Jangan lepas kan peluang untuk korek rahsia kejayaan mereka ini …. pada yang berminat boleh daftar pada link di bawah dengan harga yang sangat sangat murah…. http://carirumah.com.my/havoc-hartanah/ms/jb/

Havoc hartanah …. Jumpa di sanaaa…
havoc hartanah

Mega Property Talk …

Ahad yang lepas selesai talk pasal rumah lelong  di dewan seminar DSR  , puchong .. .. Sungguh tidak ku sangka ramai yang hadir untuk mendengar sesi  perkongsian pengalaman dari ku …lebih kurang 100 orang macam tu .. tak ketinggal kan juga .. kelihatan awek awekss yang turut memeriah kan lagi suasana  seminar tersebut …. ….. terpancar senyuman aweks ini  tanda puas hati dengan sesi yang di berikan ….

seminar jutawan

Selesai saja sesi perkongsian pasal rumah lelong …  ada survey form pula yang kitaorang edar kan untuk dapat kan feedback dari peserta …. Terharu rasa nye bila membaca pujian pujian dalam survey form ini … dan tak larat aku nak selak satu per satu …. biar lah ianya menjadi motivasi dan juga pendorong untuk kita naik kan kesedaran dan minat dalam bidang hartanah ….

seminar hartanah seminar lelong

seminar rumah lelong

Sebelum aku terlupa …. akan ada satu event yang julung kali di adakan … iaitu 1 setahun sekali saja …. yang di beri nama MEga PRoperty Talk …. Ramai barisan speaker yang hebat hebatt yang di ketuai  oleh Doctor Shah Razali … pada aku beliau memang Taikun hartanah .. yang sangat hebat dalam selok belok pelaburan hartanah … dari  residential property sehingga lah commercial property….  antara barisan speaker yang di berikan mempunyai pengalaman  dalam bisang masing …. ada yang banyak beli property dari subsale …. ada yang dari under con …. dan ada yang dari lelong ……. mai  kedok ilmu ilmu dari penceramah  hari tersebut ….. sila clik di bawah untuk pendaftaran …

http://www.megapropertytalk.com/hop.php?ref=wtk76

mega property talk