Bercuti di PMC Resort!



Rumah Lelong…

Aku buka topik nie khas utk orang orang yg nak beli rumah lelongg…supaya kita tak yah lee nak compete ….tapi kalau tak leh nak elakk . nak buat cam mana …

kalau 2 orang … leh jee kawtimm ….

untuk makluman semuaa …….. aku akan masuk pada 1/3/2008….. iaitu rumah di Tiara Beach….. di bangsar….. di cheras….. dan juga di bangi ……

so far yg confirm 3 rumahh ….. and budget aku boleh di kata kan tinggi … kalau korang rasa budget rendahh …… tak yah lee submit bank draff utk rumah yang sama …….. mmg harapan tipiss …. unless budget tinggi .. tu lain lee …

apa pun competition kita nie sihatt … openn …. takde masalahh …..cuma kalau boleh elakkan lawan rumah yg sama …ehehehe ….

starting 1 march 2008….. aku akan bidding on be half on my companyy … sebab tu aku cakap budget aku tinggi … cash flow lebih kuat sikit compare dgn waktu aku starting dulu ….

apa pun.. good luckk for my companyy … iaitu ….

Pie2020 Management & Consultancy Sdn Bhd….

sekian terima kasihh. ..

41 Responses

  1. syabbas pie..:D

  2. TQ Dato …

    lepas nie akan aku nak tambah space blog niee … ehehe….. akan semakin membesar selepas aku commerciall kan service under company aku ….
    nanti kita citee detaiilll caj koo …

  3. En Pie.
    1)Klau bid under co. apa dokumen yg perlu selain bank draf.

    2) Bagaimana nak buat OD under co. Nak agaist apa? Takkan ASB kot. Company mana buleh invest dlm ASB. Dlm UT? FD? @ cagarkan rumah?

  4. OD leh buat under rumahh.. FD….
    or SME loan .. heheh … 5% interestt .. tak mauu kaaa…
    masuk balik kat ASB pun dah untung 4%… tu nak selamat lee …
    masuk kat koperasi yhg leh kasi 12% return … boleh untung berapa tu ..
    play saveee cam tu jee .. dah leh dapat returnn .. lum lagi buat bizzz….
    so money management tu pentingg…

  5. Banyak nya rumah nak beli, boleh tak syer-syer, aku minat yang kat cheras tu, ko ambik 1, aku ambik 1, bole??

  6. rumah yang ko nak bid kat bangsar tu Apartment Putra Ria tu ke?? Ramai gak yang minat dengan property ni. Pasal nak sewa senang…

  7. yep .. competition tinggi …
    tgk rezeki ….
    budget aku pun tinggi gak .. tapi kalau ada orang lagi tinggii .. tak leh nak buat apa lahh…….

  8. hehehe …
    juruukurr …
    aku masuk 2 rumah kat cheras ..
    tgk lah yg mana dapat …. kalau ada rezeki …
    benda nie tak leh cakap ….tapi yg pasti nye saingan mmg tinggii ..

  9. kalo kata la nanti aku nk ko uruskan umah yg aku beli..brapa ko charge..apa lagi urusan selepas itu..
    siap tenancy aggrement kn

  10. duit monthly lak cam na..

  11. hahhaha…
    term & condition nk jelas je
    jhihihi..jgn mara

  12. syabas atas kompeni ko.. semoga ko makin maju.

  13. wahh..pie dah ada company…tahniah..tahniah!

  14. aku pun nak bagitau forumers, aku masuk satu je.. kat puchong. permai villa. 1/3 under ng chan mau. aku masih setia ngan puchong pie. aku nak build aku punya teritory kat puchong dulu, baru aku masuk kl/cheras/pj/subang dll. akan datang kalau ada lelong kat begonia, akasia, akan aku masuk juga.. semua kat puchong..

  15. setakat nie market kt puchong camner?….mana kaw yg hot market?….

  16. permai vila tu apt ke teres ke? brapa RP dia…puchong ni x tau la area mana hot… lestari puchong ok ke? ramai studen MMU sewa kat puchong tp x tau area mana diaorg minat…

  17. fariss.. tgk tgk rumah tu … jgn beli yg talam nyee…

  18. jai ..
    alah ko niee … dgn agent ko takde lakk nak kiraa…
    dgn aku nie cam cam lah ko nak term and conditionn… dah lee aku cajj murah … hehehe .. nak termm dnd condition lagi tu ..
    takpe lah …

    second customer aku …
    HANAN…. yoreyyyyy….. hanan dah dapat penyewa.. aku yg cari kan ….. hehehehe …
    company aku sewa kat dia …..

  19. masyukkkkkkkkk!!!!

  20. orait bro..
    dapat gak aku tlg company ko tu..

    manatau lepas ni ko jadi jutawan, jgn lupe kat aku lak..hehehe

  21. permai vila tu apt aida.. RP72.2k. MMU student banyak sewa kat puchong yang dekat ngan bandar, cam pusat bandar puchong, puchong perdana dan bandar puteri. kat vista millenium pun banyak gak student. ada banyak apt kat tempat tempat ni. pie, talam ada projek kat puchong ke? kebanyakan tempat kat puchong ni, macam bandar puteri dan bandar puchong jaya, IOI punya projek, PBP, SP Setia punya projek. kalau kat puchong perdana, ada banyak skit, cth, mitrajaya holding dan lain2.. kalau lestari puchong, putra perdana, tu aku tak berani nak ambik..jauh la.. sewa pun murah..

  22. baru jenguk site talam.. putra perdana, saujana puchong, lestari puchong under talam..

  23. Tahniah pie. Keep up good work. Tgh driving aku baca blog ko.

  24. hehehe kalu dah company pie.. service charge naik dak?

  25. talam punye umah mmg dengar byk prob.. tak worth ka pie kalu mau beli talam nye? takdo rege eh

  26. abe…

    bukan tak berbaloi … maksud aku .. ko kena tgk bebetul keadaan rumah tu .. jgn nanti ko kena keluar duit bykk utk maintenance rumah tu …. ehehe… retak kee … syiling bocorr kee … entah apa apa lagi lee …

  27. service caj .. sama je bangg .. selama nie pun boleh lee service cajj .. lebih pada buat kebajikann jee ..e.hhehe… …

  28. aku bid area Shah Alam…
    yg permaisuri tu aku berkenan gak tp aku lepaskan demi rakan2… tp tlg pastikan jgn jatuh ke tgn kaum lain k. (perkauman ke) huhu
    Pie, check ur pm kat BJ

  29. huh…asip kene je aku ni
    how dare u……….hehehehe
    pie..ko jgn kasi aku pening ..sebab aku pun mmg tgh pening…
    dari experience ko kalo loan 54K duit lawyer brapa ek??..kene pakai 2 lawyer ek??
    SNP??insurance?
    agak2 ko la dari pengalaman melambak hang kan..

  30. heheh …. alah hai … jai..
    tanya lah agent ko tu … tak kan dia tak tau …. heheheh ..

    mai turun TT dgn aku lahh. .. cam cam aku leh citee..
    snp ko dah buat kee lumm …
    nak senang .. ko tanya dia panell bank mana…. kalau cimb kee .. hsbc kee .. ko apply lee kat bank tu … cakap ko nak lawyer tu yg buat loan aggrement … mesti bolehh …
    snp ko dalam rm1500 …
    loan aggrement tu …. kalau cimb..bank boleh cover…
    ehehe… kalau tak paham gak .. ko leh cvall talian hayat aku …. free consultationnn…

  31. bilo next TT pie? ker leh calling2 ajak minom malam2?

  32. Salam bro pie..nak tanya sikit sek7 falt bandar baru bangi harga 65k direct owner ok tak?

  33. emmm .. .bangi ..
    berapa sqt.. tingkat berapa …
    ada lif tak..

  34. salam

    bos
    nak tanya mcm mana nk masuk bid com hg
    jika aku minat nak beli rumah lelong

    tq ya.

  35. nak masuk bid com hg…..
    tak paham aku …apa yg ko maksud kan tu ..

  36. soory bos

    maksud aku ialah mcm mana aku nak
    guna khidmat company hg la untuk
    beli rumah auction in future

    ade no hp ker?

    tq ya.

  37. ooo … cam tu rupanye .. .ehehe.. boleh …
    calling aku … 013-3416232… harga boleh di bincangg .. no problemm…

  38. Budak Ambank yg jaga auction tu ade offer aku,
    dia ade bagi listing property Ambank yg nak auction,
    date tak decide lagi, so kalau ade yg minat property tu,
    dia akan arrangekan untuk selitkan property yg kita nak tu dlm mana2 Auction Ambank yg akan datang. Ade dekat 1000++ listing nih, tapi seantaro negeri le.

    Ade yg nak share listing tu ke?

  39. ryza, bagus tuu, aku yakin semua kawan2 dalam blog ni minat

  40. ryza..

    email kat aku …pie@pie2020.com . nanti aku upload kat blog niee .. semua leh download… satu lagi … ko tanya member ko tu …. maintenancee feess.. quit rentt .. diaorg cover tak … tu yg pentingg ..

  41. Dapat tak?
    aku dah email dah.


Leave a Reply