Bercuti di PMC Resort!



Apartment 2 bilik di Tiara Beach Resort utk di sewa

Kali nie nye posting lebih pada promosi apartment di TBR yang baruu saja selesai tukar lockk … hehehe … unit ini di manage oleh ownerr sendirii pasall asall nyee ……

aku malas nak cakap bykk pasall TBR niee .. lagii bykk postingg aku pasall TBR… lagii byk lahh orangg nakk membelii …. heheheh … arapp arapp korangg buat kira kira dulu sebelum membelii unitt inii … hehehe …. pasall aku tgkk budgett orang yg masukk biddd.. mmg tinggii lahh … tak tauu lahh leh cover kee takk …… kalau nakk compare harga aku dptt yg RM55k tu … mmgg jauh sekali lahh … aku sewa RM100 utkk 1 malam punn aku leh untung lagii … …

kalau aku jahatt .. boleh jee aku nakk mainn harga…. tapiii harga tetappp reasonablee lahh ……kalau nakkk banding dgn sewa kat management TBR tu … lagii lee mahalll ..

ok .. untuk unitt nie lakk … 2 bilik tidoo ada aircond…. unit niee country vieww…. mmgg luas unitt niee .. 603 sqt……..korang leh sumbatt 8 orangg .. masihh selesa lagii … tV …. petii ais… almarii .. kipas .. semuaa nye lengkapp … pendekkk kata.. sama jee cammm korangg sewa kat managementt tbr tu …. ..

harga promosii sebelum cutii sekolah inii ialah RM250 utkk 2 arii 1 malam ……

cutii sekolah nanti harga dah jadi lainn … hehehehe ….

kalau berminat .. sila lah calll tuahh .. jgn call aku lakk ……. no tuahh .. .013-3931828….

SELAMAT BER HOLIDAYY …

65 Responses

  1. wow..PMC da ada aprtment 2 bilik kat TBR…ini sudah baguss…

  2. jenguk. Sila dah booking.

  3. nanti aku promote ngan member2…diorang aritu asik tanya yg 2 bilik ada x…studio kecik sgt..anak2 ramai…weekend berape rate?

  4. harga promosii .. RM250 utkk 2 ari 1 malam ….

    kalau cuti sekolah RM300 utkk 2 ari 1 malam

  5. ish ish.. kayo kayo.. he he he

  6. book jgn x book….unit tu dkt ngan pool…
    eh mcm tahu2 lak aku ni..
    cuti sekolah dua bilik mgmt nyer rate RM 400
    RM300 murah banget..rm 100 leh pekena ikan bakar

  7. wowowo.aku nak book la.nak rasa feel sebelum beli TBR..aku nak budget 55k jugak.buat apa bg bank untung banyak2 kan?sapa2 budget tinggi pikir2 la…nanti x leh cover kena lelong balik.biasanya ramai yg tak tahu loan utk TBR adalah 80% je..selagi bank x disbuss x leh ambik kunci…rugi dah 3 bln.sbb tu ramai yg beli cash…tq pie dah add link blog aku kat sini

  8. aku pun minat la.. aku cerita kat mak, mak aku pun minat.. mak aku nak beli cash..dah retired..xkan buat loan lagi lak kan.. tp skali aku tanya kat faris.. harga yang aku boleh dapat.. dia kata tinggi..takpela.. slow2..

  9. sediakan >100k kalu bercita2 mau cari tbr….. dulu lain, sekarang lain… ;)

  10. adolah yg 95k…subsale lagi..kena pandai cari je..

  11. adolah subsale 95k.. kena pandai cari je..

  12. aduh..double post lak..*i’m sorry* (gaya Amir raja lawak)..

  13. wida.. awak nak beli TBR RM95k ker.. wowow .. saya mauu juall RM96k … CASH… mau kaaa. . hehehehe …. gerann dah ada kat saya..woowowwww.w.

  14. lepasa juall tBR .. saya cakapp TBR tak baguss …. korang manage sendiri …

  15. hahhahahaha

  16. huaa..80k boleh ke? cash. hahaha…

  17. lagii nak negoo .. takpe lahh … aku simpann je lahh… nie specialll punya….. hahahahah

  18. wida …

    kalau awakk mauu beli CASH.. kasii up sikit tu hargaa…. heheeheh…
    nie unit bykk baguss … ada value tersendiri .. .WWOWwowowowW …

  19. encik Pie.. sila check e-mail anda..

  20. studio 441sqft…auction rp 90k 23may..siapa nak.kalau nk tgu drop 10 -20% pun boleh gak tp no guarantee unit tak dibeli

    nak betulkan sikit loan leh dpt 90%.bank rimau kawan aku br sign semalam LO. valuation 90k utk studio unit

    ada sebijik lg tgu new auction date ..jeng..jeng..jeng RP menarik gak

    woii laju nyer pie mengofferkan diri…

  21. dalam mudah,com studio nk jual plg murah RM 98k….
    wooow TBR dh jadi hot tiba2…..

  22. ngeh ngeh.. apesal aku ada jumpa lagi murah dari itu ye?

  23. Aku pikir ko orang jangan gesa2 sangat nak beli. Hujung tahun harga lagi turun. Ekonomi tak bagus. Tahun 2010 belum tentu pulih lagi. Dalam tempoh tu lagi banyak property akan dilelong… apa pendapat kawan2…

  24. sapa nak tungguu … sapa yg tak sanggupp nak tungguu ..
    beli jee …heheheh ….
    aku tgkk pada sambutann auctionn.. utkk locationn yg baguss … takde maknaa nyee harga dropp … hehehehe … tu yg propertiess ranggee RM150k ke bawah lahh ….. kalau high end tak tauu lah akuu …… pasal aku belii rumah memurah jeer…

  25. ikhwankia.. kalau tgk suratkhabar.. petanda2 nak pulih dah ada sikit2..kat Malaysia.. Amerika.. so takde guarantee hujung tahun akan dapat harga lagi rendah.. benda2 ni kita xleh control.. kalau betul harga lagi rendah.. untung la.. kalau tak.. rugilah..

  26. Betui jugak.. bukan general guideline applied pada semua keadaan. Be selective lah. Itu pentingnya musyawarah…..tq

  27. emhhh.aku setuju ngan pie……yg affected high end..cuba la search around klau landed x dapet harga murah……
    wida…memang ada murah cari betul2..tp ngan owner x dpt murah

  28. hahah … yg wida cakap murah tu .. unit aku lee tu .. hahahahah ..

  29. pada aku … kalau korang dah dptt positivee cash floww bulan bulann .. apa lagii korang nak tungguu … nak tungguu harga rumah darii RM200k jadii RM50k kee … hehehehe …
    yg belii lelongg lakk …. kalau dptt 20% below market pricee … okay dah tu …
    jgn tamakk .. nanti rugii .. heheheh .. orangg tamakk selalu rugiii ..
    ingat tuu ……
    bab niee korangg nakk untung bykk jee …. kalau bab nakk abis kann duitt .. belii tu ini .. yg takk mendatang kann returnn or takde faedahh .. takde lakk korang nak berkiraa…
    hahahahaha ..

  30. oiahh pantasnya …betul betul betul….sejak adanya blog pie ngan faris dah makin ramai beli umah lelong/subsale….selama ni kaum melayu x berapa berani invest property…masing2 beli utk duduk je.

    kalau jd agent pun ok sebulan target dpt sale 1-2 bijik jadila..lepas minyak keta blanja makan…kalau kita tengok org yg buat kuih/jual goreng pisang tepi jalan betapa susah nya nk dpat duit
    2 minggu lepas aku terlepas peluang…rumah RP 100k.. ada dua bidder…let go kat bidder st lagi….pasal rumah banglo x siap rasa mcm x konfiden

    lepas org tu dpt RP (after deal dpt la ckit )…
    jumpa ngan org kat area rumah tu..sanggup byr dlm keadaan rumah sedia ada RM 150k…bayanglah kalau x senang2 aku dpt 50k ..tu lah kata peluang datang sekali shj…menyosal den…

    rajin 2 lah cari….

  31. takpee .. usaha tangga kejayaann

  32. aah cengkok.. melepas satu.. insyaAllah dapat yang lain..gambatte!!

  33. woow..berbalas komen mcm chating..

    So pie… Jd jual ka?

  34. salam semua..bagi pendapat den..300% sapa2 yg ada duit byk bolilah…copat
    menurut sumber2 den…ecomomi malaysia nie stabil …

    ‘seikhlas hati semurni rasa’

  35. yg tahu jer..tersirat kata2 den tu….

  36. betul ke ni gabenor…bape lame brtahan nih…ke utk 100hr tokjib jer… :D

  37. kat area rumah aku ada lelong rm689oo..rumah teras 1t…20X65,,,,masa aku beli dulu harga 92000 now mp rumah aku 120000….target sewa utk budak2 tan chong motor or perodua…berminat sila call 0172583536

  38. wownwow

  39. perhhh……wida..kalau ko tak nak TBR tu…aku nak….hehehehhe….tp nak pakai loan ler…..:)…..

  40. gilos lahh … sorry … deall already closedd… wowow .. wida dah kasii duitt bookingg

  41. wahh.. sudah closed deal kaa.. pawer laah.. tahniah wida..

  42. wah 3-4 ari x masuk blog banyaknye perkara berlaku….

    ooo…. dewal dah close kaa… wida dah kasi duit booking ka?/ x jadi deal ngan saya kaa… ayoyo…

    tersibuk sikit 3-4 arini tau2 dah melepas, …. xpe… xpe….xde rezeki saya la ni….

    tuah.. wa mau tukar booking tbr tuh mau angkat wekend la apt 2 bilik tu 6-7 jun.. boleh kaa…… dulu mmg nak wekend tp xd kosong so wa amik gakla weekdays… alih2 asben wa x dpt amik cuti la… ayoyo…. tolong reply…. berharap sgt2… tq

  43. wow..wida..tahniah bebanyak yea..jgn pandang belakang..banyak gain dia tue..:)

    tuan gabenor asri…saya tak faham la maksud tuan gabenor…leh elaborate sket..apa indikator2 pemulihan ekonomi yg kita perhatikan sekarang..i’m sorry..newbie maa..

  44. kak aida..
    ada rezeki di lainn harii .. jgn risauu jgn bimbangg …… sedia kan duit awakk saja

  45. ok… sya tunggu.. mana tau ada projek juta2 ke… wow…. macam tuh taun depan anda seme kena pangill saya Orang Kaya Datuk Panglima…. muahahhaha….

  46. Waahh.. glamernye.. tp saja nak cita sket.. bukan wa yang beli TBR tu.. mak wa lah.. wa mana mampu mau beli cash.. wa jadi orang tengah je.. tukang angkat tepon. huhu.. terima kasih pada encik Pie yg sudi menjualnya..

    peruzz.. bukan awak pun tera ke..

    k.aida.. akak sekarang pun sudah kaya.. nanti campur projek baru.. lagi bertambah kaya..ingatkan akak tak jadi.. sudah potong line rupanya saya ni.. mintak maaf.. *I’m Sorry*..gaya2 Amir.. moga akak murah rezeki dengan projek2 lain in the future..

    MD.. lama tak nampak..unit ni mak punya.. gain dia.. mak punya juga :).. buat belanja di hari persaraan..

  47. wow. Wida byk kaya lah. Wow.

  48. mak kaya .. anak pun kaya..elok la tu wida..murah rezeki ahli keluarga..senang sungguh pie menjual harta2 ye..

  49. sila ngurat wida lepas ni. Dia masih single.

  50. masih single? buat gaya mcm azli senario……..
    mesti ada syarat tu……hantaran 1bijik tbr, 1 bijik teratak, 1 bijik penara,
    maintainance fee tbr 3 thn dan last sekali asb 200k..ada berani

  51. wow… mana la wa mampu lawan sama mak wida, Orang kaya Kuala….. makan asap sajelah saye…. hehhehe….

    smlm pie sms saye ( ayat memujuk) : akak manisss.. awak jgn susah hati, nanti sya dptkan tbr 5 bilik tuk awak nanti…. hahhaha…

    ps-ap kejadah wa mimpi wa kawin lagi pagi td, tido lepas subuh, muahahhaha…. bujang lak tuh laki baru wa, hahhaha… majuk abg muto kalu dia dengar nih kang, hihi

  52. wahaha..k.aida..tdo lps subuh jgk ka? uish..mak budak mane leh tdo lps subuh..heheheh..

  53. wowow .. kak aida kawin lagi .. wowowowow … selamat .. pengantinn baruu …

    heheeheh ..

  54. ehehhe…dasatt…..k aida dpt org bujang agi…mesti kenduri besar2an dlm itu mimpi….
    kire rezeki nafhan, pie dpt let go rumah….saba yer k aida…rase ader byk projek yg menunggu…..

    -hani-

  55. woww. Kak aida dpt lelaki bujang. Teruna ke tak..hahahah.

  56. kak aida.. kalau mimpi selalunya sebaliknya.. entah2 abang yang dapat……..

    i’m sorry.. hehhehe

  57. haha.. lawak gak bro keown.. hehe
    kak aida mimpi kawin ngan bujang..
    abe kak aida pun mimpi kawen ngan yg bujang gak..hehe
    kite tgk sape yg kene..
    jgn marah aa.. gurau2 saje..

  58. hahah.

  59. salam, aku baru nak join main hartanah ni…walaupun dah lama kenal pie sejak skolah..tapi tuah dia jauh beza dgn aku..mcm langit dgn bumi..

  60. minggu lepas ada auction tbr, RP 70K..tapi aku bg laluan..modal kecik lagi…ats nasihat percuma pie, aku cari properties lain..tapi dapat subsale tbr..dlm proses loan..tq pie..

  61. amrii … tu TBR call off lahh … awakk bukann kasii laluann …. hahahah ..

    awakk pun hebatt gakk … loann kete jee dah RM2k …. hehehe …. gaji awakk mestii dasyatttt ..

  62. nasib baik kau x masuk amri….
    buat penat je pergi Seremban…dah la jauh…
    pagi2x lagi aku dah tanya auctioneer…
    dia kata still on…

    bila dah register, baru nak bgtau dah called off…
    hampeh tul!

  63. emm .. dugaann … biasa lahh … adatt lah agent agentt kenaa camm tu … dah lumrahh kerjaa agentt … hehehhe

  64. ni aku nak kongsi info kat sapa2 yg nak beli tbr la…hasil dari pengalaman aku satu hari di seremban dan port dickson:

    aku confirmkan dulu dgn bank, valuer mana yg diaorg boleh pakai report, then baru terus pi valuer company kat seremban bwk detail properties utk dpatkan exact value unit tbr tu..so kalo unit tu view pool, studio type, saiz unit 35+ sq ft = MV rm100K-110K, so maybank bg loan 90% dari harga mana rendah either purchased price or market value..

    kalo korang beli rendah dari harga valuer..korang kautim dgn owner harga dlm snp sama dgn valuer nyer price…so far aku dari buat research..maybank bg interest yg menarik…1st year 2.6%, thereafter BFR – 2.0% Maxi Home-i pakej..

    aku pun dalam proses loan, ntah lepas ke tidak…tapi wife aku dah standby nak sign apply form tuu..dia betul seronok kalo dpat tbr…

    ok kwn2…just share info yg sikit ni…


Leave a Reply